Skip to main content

Hurmaava Naantali

Laituri ja valopylväs tyynen meren äärellä auringonlaskun aikaan Naantalissa.
Kuva: Visit Naantali

Naantali on todellinen saariston helmi vain pienen ajomatkan päässä Turun kaupungin sykkeestä. Tässä on viisi syytä, miksi tämä ihana rannikkokaupunki tulee hurmaamaan sinut.

#1: Taianomainen tunnelma

Naantalin tunnetuin nähtävyys on sen historiaa huokuva vanha kaupunki värikkäine puutaloineen. Vierestä löytyvä vilkas vierasvenesatama, jylhä keskiaikainen kirkko ja auringossa kimalteleva meri luovat yhdessä niin maagisen tunnelman, ettei Naantalista malttaisi lähteä pois.

Matkailijat kävelevät Naantalin vanhan kaupungin kadulla värikkäiden puutalojen välissä.
Hattu, Isokarhu, Jeremias… Vanhan kaupungin jokaisella rakennuksella on oma nimensä. Tutustu tämän ainutlaatuisen alueen historiaan Vanhan kaupungin opastetuilla kävelykierroksilla. Kuva: Visit Naantali

#2: Viehättäviä kahviloita ja rantaravintoloita

Naantalin vanhassa kaupungissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin ihastellen arkkitehtuurisia yksityiskohtia, mielenkiintoisia gallerioita ja suloisia putiikkeja. Kiertelyn jälkeen voi vaikka nauttia leivonnaisen Eriskummallisen kahvilan ja teehuoneen valikoimasta tai herkutella maukkaalla kantarellirisotolla ravintola Uuden Killan terassilla.

Matkailijat kävelevät Naantalin vierasvenesatamassa ravintolan edustalla. Satamassa näkyy purjeveneiden mastoja. Oikeassa reunassa on polkupyöriä.
Kun nälkä yllättää, suuntaa Naantalin vierasvenesatamaan, jonka rannalta löytyy monia ihania kahviloita ja ravintoloita. Kuva: Visit Naantali

#3: Ainutlaatuisia perinteitä

Naantalissa pääsee aikamatkalle menneisyyteen. Vanhat puutalot henkivät menneen ajan tunnelmaa ja perinteitä. Yksi mielenkiintoinen perinne liittyy unikeonpäivään, jolloin on tapana heittää yksi pahaa-aavistamaton henkilö laiturilta mereen aamun koitteessa samalla, kun yleisö hurraa rannalla. Tämä joka vuotinen perinne on jo vuosikymmeniä vanha. Nykyään unikeoksi valitaan henkilö, joka on tehnyt Naantalia tunnetuksi myönteisellä tavalla tai muuten tehnyt hyvää Naantalin eteen. 

Yleisö katselee, kun unikeko heitetään laiturilta mereen Naantalissa.
Vuotuinen unikeonpäivä on riemukas perinne Naantalissa. Tule paikan päälle kokemaan juhlapäivän tunnelma ja katsomaan, kuinka unikeko molskahtaa veteen. Kuva: Visit Naantali

#4: Kesäfiilis

Naantalin Kultaranta on toiminut tasavallan presidenttien kesäpaikkana jo vuodesta 1922. Tila on tunnettu sen yli 100-vuotiaasta huvilasta ja upeasta puutarhasta. Naantalista löytyy myös monipuolinen valikoima erilaisia majoituspaikkoja kansalaisillekin: nautiskele luksushuoneistosta, yövy mukavassa aamiaismajoituksessa tai rentoudu hyvin varustellussa asunnossa vanhan kaupungin kupeessa.

Naantali on erinomainen paikka kesäpäivän viettoon. Kesäfiilis on taattu, kun vuokraat polkupyörän ja lähdet tutustumaan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kiertele vanhan kaupungin kujilla, hengitä meri-ilmaa rantakadulla tai lähde seikkailulle saaristoon. 

Matkailijat kävelevät suuren suihkulähteen vieressä Kultarannan vehreässä puutarhassa.
Upea Kultarannan puutarha on saanut lempinimen "mini-Versailles". Kesäisin puutarhassa järjestetään opastettuja kävelykierroksia. Kuva: Visit Naantali

#5: Rakkautta ja romantiikkaa

Aurinkoinen Naantali on aina kiehtonut taiteilijoita ja romantikkoja. Kaupungista löytyy jopa oma Rakkaudenpolku, joka mutkittelee vanhan kaupungin rannasta Kuparivuoren kallioille. Kallioilta on parhaat näkymät merelle ja vanhaan kaupunkiin, Muumimaailmaan ja Kultarantaan. Nappaa mukaasi kirja tai eväskori ja koe hurmaava Naantali parhaimmillaan. 

Nuoret katselevat meren taakse laskevaa aurinkoa Kuparivuoren kallioilla Naantalissa.
Kiipeä Kuparivuoren kallioille ja anna Naantalin maisemien valloittaa sydämesi. Kuva: Visit Naantali